lördag 22 december 2012

God jul och gott nytt år!God jul och gott nytt år till er alla!!

Vill tacka alla ni fina människor som förgyller min blogg med snälla och fina kommentarer, man blir så varm i hjärtat!

 Tack alla ni som handlat charms av mig under året! Jag hoppas att de har kommit väl till användning, och att ni hänger på nästa år också. Tanken är att jag ska bli lite mer seriös som försäljare och kunna erbjuda fler produkter och ännu fler sorters charms. Jag kommer att uppdatera här.

Nu ska jag berätta varför det blivit så dåligt med uppdateringar på min blogg och även dåligt med vandrande på era bloggar.. detta är en del att läsa, men det är frivilligt.
Jag är inte så mycket för att ange mitt privatliv så här i sociala medier, men jag känner att jag är skyldig er som följer mig här det.
Det har varit ett riktigt skitår från början och även till slutet verkar det som.
Men för att göra en lång historia kort så tar jag bara det sista som hänt.
Den 17/11 var jag och maken bjudna på ett 40 års kalas hos hans bästa vän. När jag duschat mig och kliver ur duschen spricker ett mycket ytligt åderbråck som jag haft länge men inte gått iväg med. Det står som en stråle ur benet. Gissa om det var obehagligt!? Det blev akut till sjukhus istället för kalas. Men det blev ingen större åtgärd, bara ett tryck förband, men med löfte om att få komma iväg på undersökning. Samma visa dagen efter, gick i duschen och kliver ur händer samma sak. Åter till sjukhuset, men åker hem med oförrättat ärende, men doktorn tyckte att jag skulle ringa till kirurgen å stöta på så jag skulle komma iväg fortare.
Gjorde det och fick komma iväg den 26/11, och har sån tur att en kärlkirurg är på sjukhuset just denna vecka, och han konstaterar att det måste bli operation så fort som möjligt, åh vad glad jag blev att få hjälp med detta elände.
Dagen efter skulle jag på jobbet, kliver ur duschen strax före sex på morgonen och det satans benet går sönder igen.. men jag la ett tryckförband och gjorde i ordning mig och barnen och for på dagis och jobb, när jag kom hem vid femtiden på eftermiddagen och tar av tryckförbandet står det fortfarande en stråle ur benet. Ja till akuten igen, och nu behöll de mig för operation, så dagen efter gjorde de den. Gick in i ljumsken och drog ut det dåliga kärlet samt tog bort det dom hade orsakat mina blödningar och kringvarande kärl. Det gick hur bra som helst.
Operationen gjordes på onsdagen den 28/11. På fredagen blev min minsta sjuk och hon är ju bara 1½ år och i somras låg jag inne med henne, då hon hade dålig syresättning och andnings problem. Hon hade haft hemsk hosta i sex veckor, men ingen feber och det hade hon fått nu. Vi gjorde en lungröntgen, men den visade inget och då for vi till sjukhuset i Karlstad med henne i stället. Där blev hon medicinerad med luftrörsvidgande och avsvällande. Vi fick även recept på två sorters medicin och en inhalator för barn med oss hem. Vi har fått remiss inför astmautredning, för det är det de misstänker att hon har. Både jag och hennes pappa har ju besvär med det och allergi. 
Jag kände att det var ont i min nyoperearde ben, men tänkte att det berodde nog på allt spring på alla sjukhus.
Lördagen var vi hemma hela dagen faktiskt. Men jag kände mig risig och hade ont, men tänkte att det hör till. På söndagen var jag så dålig att jag inte orkade gå ur sängen, så vi konstaterar att det hade blivit en infektion i benet, så iväg igen till sjukhuset. Fick penicillin i tio dagar och mer smärtstillande. När jag och maken är inne på min sal och väntar på hjälp får vi ett samtal att svärfar är på väg in i ambulans, han hade svimmat av huvudvärk, man tror ju inte att det är sant! Det visade sig efter några dagar på sjukhuset för hans del att det var ingen fara med honom.
På tisdag får vi åka iväg med lilltjejen igen med andningsproblem. Men det visar sig vara under kontroll när vi kommer in på sjukhuset. Vi får gå till lab och ta lite prover på streptokocker i olika former. Eftersom jag äter penicillin så hade min mage havererat och jag var tvungen på toa. När jag drar ner byxorna upptäcker jag att min infektion letat sig en väg ut, nämligen min ljumske! Fy attans säger jag bara! Till saken hör att jag skulle ha varit på återbesök den här dagen, men eftersom vi var tvungna iväg med den lilla så fick jag lämna återbud. Från Karlstad till Torsby igen! Min läkare var där som hade hand om mig när jag kom in med infektionen, vilket kändes bra, lite kontinuitet i alla fall.
Nu har allt läkt som det ska och jag mår bra.
När allt detta lugnat ner sig får vår stora tjej som är fem år jätte hög feber, som häll i sig i nio dagar och då pratar vi febertoppar på över 40 grader! Hon fick tillslut penicillin hon också.
Men som om inte det räckte fick hon magsjuka i natt, så hur julfirandet kommer att se ut vet vi inte riktigt, men jul blir det nog ändå..
Hela vårt år har kantats av diverse sjukdomar och har man varit bortbjuden eller planerat in någon liten tripp på annan ort så har det hänt något varje gång. Vi hade två nätter bokade i Tällberg i Dalarna nu som skulle innefatta vistelse på tomteland, men på grund av febern fick ställas in och jag ljuger inte om jag säger att det har hänt ca 10 gånger detta året.
Vi hann med..jag tror..16 läkar/akut besök sen den 17/11 så nu är vi mer än nöjda på sjukhus och väntrum.

Jag skriver inte detta för att jag vill att någon ska tycka synd om mig, utan bara för att det är förklaringen till att jag har fått lägga mitt pysslande lite på hyllan under denna period, lite har jag gjort men inte så mycket jag önskat, men nu kanske det kan bli ändring på detta. Hoppas det i alla fall.

Jag vet att vi alla människor har olika mycket i våra ryggsäckar, men just nu känns min som ganska full. Jag hoppas och tror att nästa år kommer att bli bättre. Som man brukar säga nytt år och nya möjligheter!

Men jag är lyckligt lottad ändå för jag har en fantastisk man, familj, vänner de bästa man kan ha och suveräna kollegor på mitt jobb. Utan er alla vore jag ingenting!

Kram Malin!!

9 kommentarer:

 1. Men Malin jag blir alldeles tårögd över allt som hänt. Förstår om ni är trötta på sjukhus nu.
  Önskar dig och familjen en God Jul, och hoppas ni får vara friska.
  Många kramar

  SvaraRadera
 2. Ja ni har verkligen fått eran beskörda del av sjukdommar & sjukhus.
  Håller alla tummar jag har för att nästa år ska bli ett friskt år för er alla och att vi får träffas på juldagen..
  Kramiz!!

  SvaraRadera
 3. Hej Malin!
  Men vilket elände ni haft, blir tårögd när jag läser allt ni varit med om. Sååå otäckt med ditt ben och vad ont det måste ha gjort, skönt att det har läkt bra:)) Vi har själva en grabb som har astma och allergi, nu är han 16 år och det är lättare nu, men när han var liten var det många sjukhusbesök. Själv har jag en jobbig ledsjukdom som jag haft i 25 år:( Men man får göra det bästa av allt:)) Så jag förstår att du inte har haft tid med din blogg, men det viktigaste av allt är att man mår bra, allt annat får komma i andra hand:))

  Nu önskar jag dig en Riktigt GOD JUL med din familj och hoppas ni får vara friska:))))
  Snart ska vi iväg till mina föräldrar och fira Jul:)))))

  Julkramar Marie

  SvaraRadera
 4. Men kära nån Sicket elände.
  Hoppas verkligen att det är slut nu och att det blir ett fantastiskt år som kommer

  God Jul och Gott Nytt År

  SvaraRadera
 5. Men jisses & käre nån, tänk att vissa ska behöva få precis allting på sin lott, önskar er ett ordentligt friskt GOTT NYTT ÅR!!
  Hoppas dessförinnan att magsjukan ger med sig snabb & att ni får njuta av julen lite!!

  Så tokigt med mailen då, men jag hade tyvärr behövt just de charmsen som det var mest akut med (40 & 50-siffrorna) redan nu, då födelsedagsbarnen fyller på fredag så jag tror att vi avvaktar lite så kommer det nog en lite mer genomtänkt beställning lite längre fram sen. De där siffercharmsen är ju otroligt fina & användbara men jag vet att jag såg flera andra fina som jag också vill ha fast att jag bara kikade lite snabbt :)

  God Jul!
  Kram Annelie

  SvaraRadera
 6. Kära söta, ja, som min pappa brukade säga,
  "dit det lutar rinner det..."
  Fy så mycket elände ni har haft,
  obehagligt med ditt ben.
  Hoppas nu att ni all får vara friska och krya.
  God fortsättning på julen.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Men snälla du vilket år nu haft, tack och lov att du fick operation och att det fungerar bra =) Och jag håller tummarna att ni får hålla er friska framöver. Har själv haft ett år med många resor till akuten så jag vet hur det tar på krafterna =) God fortsättning!

  SvaraRadera
 8. Säger so de här ovan, så mycket elände på en gång. Hoppas på ett fint 2013 för er del!
  Ska kika närmare på alla fina charms!
  Kram och Gott Nytt År!
  Rosa

  SvaraRadera
 9. Hej Malin!
  God fortsättning:)
  Hoppas att allt är bra med ER:) Själv firade jag in det nya året med feber & förkylning:(( likadant idag, så det blir att ta det lugnt!
  Nu får vi hoppas att vi får ett Gott 2013, och att vi får vara friska:))

  Ha en fin Nyårsdag
  Kramizar Marie

  SvaraRadera